Gostitev in kulinarika
Naravno, tradicionalno in domače so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične jedi, ki jih gospodinje pripravljamo na turističnih kmetijah.
Na našem jedilniku lahko najdete jedi, ki so značilne za Koroško, kot na primer: kvočevi nudlni, mežerli, štruklji na več načinov, koroška skuta z bučnim oljem in čebulo, kruhov hren,....
Gostje si lahko privoščijo tudi jedi iz enega lonca, kislo mleko, ajdove žgance, zraven vsega tega pa vedno ponudimo domač rženi kruh. Iz mleka, ki ga pridelamo doma, izdelujemo skuto, sveži sir, sir za žar, maslo in razne namaze, ki jih gostom ponudimo tudi za zajtrk.
Velika je tudi izbira suhomesnatih izdelkov, kot so salame, vratovina, slanina, kuhane klobase. V zimskem času pa izdelamo krvavice, pečenice, zaseko in pašteto.
Od sladic najpogosteje pripravljamo jabolčni in skutin zavitek, orehove in skutine štruklje ter potico in seveda tudi sadni kruh.
K dobri hrani ponudimo tudi odličen mošt, ki je tradicionalna pijača iz starih sort jabolk, iz katerih skuhamo tudi jabolčni sok.
NUDIMO POGOSTITEV OB POSEBNIH DOGODKIH !