Gostitev in kulinarika

Naravno, tradicionalno in domače so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične jedi, ki jih gospodinje pripravljamo na turističnih kmetijah.

Na našem jedilniku lahko najdete jedi, ki so značilne za Koroško, kot na primer: kvočevi nudlni, mežerli, štruklji na več načinov, koroška skuta z bučnim oljem in čebulo, kruhov hren,....

Gostje si lahko privoščijo tudi jedi iz enega lonca, kislo mleko, ajdove žgance, zraven vsega tega pa vedno ponudimo domač rženi kruh. Iz mleka, ki ga pridelamo doma, izdelujemo skuto, sveži sir, sir za žar, maslo in razne namaze, ki jih gostom ponudimo tudi za zajtrk.

  17022012447.jpg 17022012456.jpg 17022012457.jpg 17022012462.jpg PB200048.JPG PB200052.JPG

Velika je tudi izbira suhomesnatih izdelkov, kot so salame, vratovina, slanina, kuhane klobase. V zimskem času pa izdelamo krvavice, pečenice, zaseko in pašteto. 

Od sladic najpogosteje pripravljamo jabolčni in skutin zavitek, orehove in skutine štruklje ter potico in seveda tudi sadni kruh.

K dobri hrani ponudimo tudi odličen mošt, ki je tradicionalna pijača iz starih sort jabolk, iz katerih skuhamo tudi jabolčni sok.

 

 NUDIMO POGOSTITEV OB POSEBNIH DOGODKIH !

  DSC_0001.JPG DSC_0002.JPG DSC_0003.JPG DSC_0004.JPG DSC_0005.JPG DSC_0006.JPG DSC_0007.JPG DSC_0008.JPG DSC_0009.JPG DSC_0010.JPG DSC_0011.JPG DSC_0012.JPG DSC_0013.JPG DSC_0014.JPG DSC_0015.JPG DSC_0016.JPG DSC_0017.JPG DSC_0018.JPG DSC_0019.JPG DSC_0020.JPG DSC_0021.JPG DSC_0022.JPG